Foutieve PMU of een tattoo verwijderen met de YAG Laser  - Permanent Make-up Tina

Foutieve PMU of een tattoo verwijderen met de YAG Laser 

Heb je ooit een beslissing genomen waarvan je later spijt kreeg? Misschien een impulsieve tatoeage of ongelukkige permanente make-up (PMU) keuze? Niet getreurd, er is een oplossing die je een frisse start kan geven. De krachtige YAG-laser, met zijn wonderbaarlijke toepassingen, biedt een effectieve en veilige manier om foutieve PMU te verwijderen en de huid nieuw leven in te blazen.

Over de YAG Laser

De YAG-laser is als een veelzijdige tovenaar voor de huid. Het is een geavanceerd apparaat dat gebruikmaakt van een combinatie van laser technieken om diverse huidproblemen aan te pakken, variërend van huidveroudering en rimpelvorming tot pigmentvlekken en tatoeages. Deze laser wordt ook gebruikt voor het verwijderen van (foutieve) permanente make-up.

 

Veiligheid staat bij ons op de eerste plaats

Voordat de behandeling begint, worden zowel de specialist als de cliënt voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen. De YAG-laser techniek zendt zorgvuldig gedoseerde lichtflitsen naar de huid, wat kan aanvoelen als korte warmte pulsen. Na de behandeling kan de huid licht gloeien, soms zelfs met een subtiele witte waas, afhankelijk van de lichtfrequentie. Deze tijdelijke veranderingen zijn tekenen dat de magie van vernieuwing aan het werk is.

 

Na de behandeling

De behandeling met de YAG-laser kan een lichte roodheid en zwelling veroorzaken als reactie op de warme gloed. Na de behandeling wordt een speciale verzachtende crème aangebracht om de huid te kalmeren. Een lichte droogheid kan enkele dagen aanhouden, maar dit zal vanzelf vervagen.

blank
blank

Hoe vaak moet ik de YAG-laser behandeling ondergaan?

Hoewel de resultaten van de behandeling over het algemeen positief zijn, is het belangrijk om te realiseren dat individuele variabelen zoals huidtype, huidconditie en gebruikte materialen invloed kunnen hebben op het uiteindelijke effect. De YAG-laser biedt een kans op een hernieuwde en stralende huid.

 

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling wordt bepaald door jou. Of het nu om één enkele behandeling gaat of meerdere sessies, jouw comfort en veiligheid staan voorop. Het aantal benodigde behandelingen varieert, afhankelijk van wat je wilt behandelen, en alle veiligheidsrichtlijnen worden strikt nageleefd.

 

Hoeveel kost het om foutieve PMU of een tattoo te verwijderen?

De prijs wordt gebaseerd op het aantal benodigde behandel momenten. Samen kunnen we ook naar opties kijken om de kosten binnen jouw budget te spreiden, zodat je zonder zorgen jouw foutieve PMU of tattoo kan laten verwijderen.

 

Nazorg

Nazorg is van essentieel belang voor een geslaagde verandering. Na de behandeling kan je huid wat verbrand aanvoelen, maar dit is tijdelijk. Een aantal na zorg tips:

  • Vermijd twee weken lang zonnebaden en de zonnebank om pigmentverstoring te voorkomen. 
  • Ook zwemmen wordt binnen deze periode afgeraden om risico’s op infecties te minimaliseren.

Wanneer zie ik het resultaat?

Na ongeveer een week zal je al een zichtbare verbetering opmerken. In de weken die volgen, zal je tatoeage verder vervagen. Tussen behandelingen door is een periode van 6 tot 8 weken aan te raden om je huid voldoende tijd te geven om te herstellen.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde behandelingen varieert, afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • De leeftijd van de tatoeage;
  • De grootte en diepte van de tatoeage;
  • De kleur van de tatoeage;
  • De gebruikte inkt van de tatoeage;
  • De locatie van de tatoeage.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de YAG-laser? Heb je vragen of ben je klaar om jouw tattoo of foutieve PMU te laten verwijderen? Neem contact met ons op en plan een gratis intakegesprek in.

Direct PMU advies nodig?