Laser & IPL behandelingen - Permanent Make-up Tina

Laser & IPL behandelingen

De verschillende lasers en hun mogelijkheden

Voor Na
Voor Na

De verschillende soorten lasers bij PMU Tina

De YAG-laser wordt voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van permanente make-up en tatoeages. Het kan ook worden ingezet voor huidverjonging en het behandelen van bepaalde huidaandoeningen zoals couperose en wijnvlekken. De behandeling kan leiden tot enige roodheid, zwelling en droogheid van de huid, maar deze bijwerkingen verdwijnen meestal vanzelf.

De vasculaire laser wordt specifiek gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen zoals couperose, spider naevi, rosacea en wijnvlekken. Deze lasertherapie richt zich op het verwijderen van verwijde bloedvaatjes en het verminderen van roodheid in de huid. Na de behandeling kan de huid tijdelijk rood en geïrriteerd zijn, maar dit kan worden verlicht met koele kompressen, after-sun en zonnebrandcrème.

De IPL-laser, oftewel Intense Pulsed Light, is geschikt voor ontharing. Het behandelt ongewenste haargroei op het lichaam en gezicht door lichtpulsen te gebruiken die melanine in de haarzakjes absorberen en beschadigen. Dit vertraagt de haargroei en kan leiden tot langdurige haarvermindering. Voorzichtigheid is geboden bij blootstelling aan de zon rondom de behandeling en de huid kan tijdelijk rood en geïrriteerd aanvoelen.

 

YAG laser therapie

Als een reactie op de warme gloed, kan de huid ook rood worden en een beetje opzwellen. Na de behandeling wordt er een speciale verzachtende crème op de plek gesmeerd. Ook kan de plek wat droog aanvoelen de dagen na de behandeling, maar dit verdwijnt vanzelf.

Het resultaat
De behandeling brengt over het algemeen goede tot redelijke resultaten. Echter, is het niet altijd te voorspellen wat het effect van de behandeling zal zijn. Hierbij spelen huidtypen een rol, net zoals de conditie waarin de huid zich bevindt en het toegepaste materiaal van bijvoorbeeld de permanente make-up en tatoeages.

Hoe lang duurt een YAG laser behandeling?
De duur van de behandeling is een prerogatief van de cliënt. Jij bepaalt het als de behandeling slechts één keer kan plaatsvinden. Het aantal behandelingen en de duur ervan is afhankelijk van wat je wilt laten behandelen. Uiteraard worden de veiligheidsnormen in acht genomen en doorlopen. De risico’s en het nazorgtraject worden nagelopen.

Vasculaire Laser

De vasculaire laser is een vorm van lasertherapie die wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen, waaronder couperose, spider naevi, rosacea en wijnvlekken (naevus flammeus). Couperose verwijst naar verwijde adertjes in het gezicht, rosacea veroorzaakt roodheid, bultjes en uitgezette bloedvaatjes, en wijnvlekken zijn paarsrode vlekken veroorzaakt door verwijde capillairen in de huid.

Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk dat de huid zo min mogelijk blootgesteld wordt aan de zon, ongeveer vier weken voor en na de behandeling. Na de behandeling kan de huid rood zijn en geïrriteerd aanvoelen, vergelijkbaar met een zonnebrand. Het gebruik van coldpacks, koele kompressen, after-sun en zonnebrandcrème kan helpen om het ongemak te verminderen. Tijdelijke zwelling en korstvorming kunnen optreden, maar verdwijnen meestal binnen een week tot tien dagen.

Eén juiste behandelingsprocedure

De prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal behandelmomenten. Wij kunnen ook samen met jou kijken hoe wij de kosten binnen jouw budget kunnen spreiden. Zo wordt je geen dief van jouw eigen portemonnee. De behandelingsprocedure veranderen wij niet. Wij torren daar niet aan. Indien jij je hierin kunt vinden, maken wij een passende offerte en ligt het aan jou om de afspraak te bevestigen.

IPL Laser

IPL (Intense Pulsed Light) is een geavanceerde technologie die wordt gebruikt voor verschillende huidbehandelingen, waaronder ontharing. Het doel van IPL-ontharing is om ongewenste haargroei op het lichaam of gezicht permanent te verminderen. IPL maakt gebruik van geconcentreerde lichtpulsen met verschillende golflengtes om melanine in de haarzakjes te absorberen. Het licht wordt omgezet in warmte, waardoor de haarzakjes worden beschadigd en de haargroei vertraagt.

Tijdens een IPL-ontharingsbehandeling wordt een hand-held apparaat met een flitslamp op de huid geplaatst. Het apparaat geeft gecontroleerde lichtpulsen af die door de huid worden geabsorbeerd. Het melanine in de haarzakjes absorbeert het licht en wordt verhit, waardoor de haarzakjes worden beschadigd. Hierdoor groeien de haren langzamer en dunner terug, en in sommige gevallen kan de haargroei permanent worden verminderd.

Belangrijk om te weten

Nazorg is essentieel om het beste resultaat te behalen en complicaties te voorkomen. 

Een aantal nazorg tips:

  • Bescherm de behandelde huid tegen direct zonlicht met een breed-spectrum zonnebrandcrème en beschermende kleding.
  • Vermijd het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten die de huid kunnen irriteren.
  • Houd de behandelde huid gehydrateerd met een milde, niet-irriterende moisturizer.
  • Vermijd krabben, wrijven of pulken aan de behandelde huid om complicaties en littekens te voorkomen.
  • Neem contact op met je behandelaar als je ongewone symptomen ervaart of vragen hebt over de nazorg.
Direct PMU advies nodig?