Medische pigmentatie - verminder littekens | PMUTina.nl

Medische pigmentatie

Camoufleer littekens en laat ze minder opvallen

Voor Na
Voor Na

Met medische pigmentatie zullen jouw littekens minder gaan opvallen

Iedereen heeft wel een litteken ergens op het lichaam. Deze kan door verschillende redenen veroorzaakt zijn. Sommige littekens zijn aangeboren en anderen hebben een litteken overgehouden aan een ongeluk. De kunst zit er in hoe je ermee omgaat. Ze verschillen in dikte, kleur en grootte. Littekens vallen, afhankelijk van de plekken waar ze voorkomen, soms in het oog. Dit ligt per persoon anders.

Wat vinden wij van het litteken, hoe kijken we ernaar en wat kunnen we doen om het minder zichtbaar te maken? Met medische pigmentatie kunnen de littekens minder gaan opvallen. Medische pigmentatie vervult namelijk een camouflerende functie. Volgens een bepaalde techniek worden de camouflage pigmenten op een veilige manier in de huid aangebracht en anders dan bij permanente make-up, wordt per behandeling een deel van de kleuren aangebracht totdat de juiste kleur is verkregen.
Het resultaat zal zijn dat de natuurlijke kleur terug is en het litteken hierdoor minder opvalt.

Littekens verdwijnen niet

Het moge duidelijk zijn dat littekens nooit volledig verdwijnen. Er zijn wel verschillende behandelingen van medische pigmentatie mogelijk. Door het spelen met licht en schaduw, kan een zeer realistische kleureneffect verkregen worden.

De behandeling

Voorafgaand aan elke behandeling wordt de gezondheidstoestand van de cliënt geregistreerd en wordt de behandeling uitvoerig besproken. Tussen elke behandeling zit er een zorgperiode met handelingen die jij zelf moet uitvoeren en waar je je uiteraard aan dient te houden. 

In samenspraak met de cliënt worden de voorwaarden doorgenomen om uiteindelijk na te gaan hoeveel behandelingen er ondergaan moeten worden. Dit wordt gevolgd door het maken van afspraken. De kosten worden afhankelijk van het aantal behandelingen opgemaakt.

Medische pigmentatie is een specialistisch vak. Onze professionals moeten hiervoor de opleiding volgen en in-house getraind zijn. Waar nodig, wordt er ook externe training gevolgd. Dit is dus het bewijs dat wij het erg nauw nemen met de veiligheid van de cliënt en dat kwaliteit onder alle omstandigheden gegarandeerd is.

Direct PMU advies nodig?