Medische pigmentatie - verminder littekens | PMUTina.nl

Medische pigmentatie

Laat littekens minder opvallen door ze te camoufleren

Voor Na
Voor Na

Met medische pigmentatie kunnen jouw littekens minder gaan opvallen

Iedereen heeft wel een litteken ergens op zijn of haar lichaam. Het kan door verschillende redenen veroorzaakt zijn. Aangeboren of een litteken overgehouden van een ongeluk; ze zijn er op de één of andere manier wel aanwezig. De kunst zit er in hoe je ermee omgaat. Littekens vallen meestal snel in het oog. Zij verschillen in dikte, kleur en grootte. De plek waar het litteken voorkomt kan bepalend zijn als wij het opvallend vinden. Minder opvallend is een litteken op de buik. Echter, ligt het per persoon anders.

Wat vinden wij van het litteken, hoe kijken we ernaar en wat kunnen we doen om het minder zichtbaar te maken. Met medische pigmentatie kunnen de littekens minder gaan opvallen. Medische pigmentatie vervult een camouflerende functie. Volgens een bepaalde techniek worden de camouflage pigmenten op een veilige manier in de huid aangebracht. Anders dan bij permanente make up wordt per behandeling een deel van de kleuren aangebracht totdat de juiste kleur is verkregen.
Het resultaat zal zijn dat de natuurlijke kleur terug is en hierdoor het litteken minder opvalt.

Littekens verdwijnen niet

Een litteken kun je ook krijgen bij een hechting na een ongelukje of medische ingreep. Het moge wel duidelijk zijn dat littekens niet verdwijnen. Er zijn verschillende behandelingen van medische pigmentatie mogelijk. Door het spelen met licht en schaduw kan een zeer realistische kleuren effect verkregen worden.

De behandeling

Vooraf aan elke behandeling wordt de gezondheidstoestand van de cliënt geregistreerd en wordt de behandeling met uitvoerig besproken. Tussen elke behandeling zit er een zorgperiode met handelingen die jij zelf moet doen. Uiteraard dien je eraan te houden.

In samenspraak met de cliënt worden de voorwaarden doorgenomen om uiteindelijk na te gaan hoeveel behandelingen ondergaan moeten worden. Dit wordt gevolgd door het maken van afspraken. De kosten worden afhankelijk van het aantal behandelingen opgemaakt.

Medische pigmentatie is een specialistisch vak. Onze professionals moeten hiervoor de opleiding volgen en in-house getraind. Waar nodig wordt ook externe training gevolgd. Dit is dus het bewijs dat wij het erg nauw nemen met de veiligheid van de cliënt en dat kwaliteit onder alle omstandigheden gegarandeerd is.

Open chat
Direct PMU advies nodig?