YAG laser anti-aging therapie | Permanent Make-up Tina

YAG laser

Verwijdert foutieve PMU, tattoos en ouderdomsvlekken

Voor Na
Voor Na

YAG laser en zijn wonderbaarlijke toepassingen

Heb je spijt van die ene tattoo of wil je jouw foutieve PMU laten verwijderen? Het YAG-laserapparaat kan voor verschillende behandelingen en doeleinden worden ingezet. Het bevat een combinatie van laser technieken die toegepast worden op het behandelen van de huid bij huidveroudering, rimpelvorming, huidaandoeningen of pigmentvlekken. Ook voor het verwijderen van tatoeages en (foutieve) permanente make-up, is het apparaat zeer geschikt.

De behandeling
Voor het uitvoeren van de behandeling dienen zowel de specialist als de cliënt speciale voorzieningen te treffen en waar nodig aan te doen voor de veiligheid. De lasertechniek zendt lichtflitsen op de huid die kort heet aanvoelen. De huid kan na de behandeling gaan gloeien en er kan een witte waas op de huid te zien zijn. Dit zal afhankelijk van de toegepaste lichtfrequentie plaatsvinden. Deze lichte kleur op de huid kan nog even blijven.

Behandeling van de YAG laser therapie

Als een reactie op de warme gloed, kan de huid ook rood worden en een beetje opzwellen. Na de behandeling wordt er een speciale verzachtende crème op de plek gesmeerd. Ook kan de plek wat droog aanvoelen de dagen na de behandeling, maar dit verdwijnt vanzelf.

Het resultaat
De behandeling brengt over het algemeen goede tot redelijke resultaten. Echter, is het niet altijd te voorspellen wat het effect van de behandeling zal zijn. Hierbij spelen huidtypen een rol, net zoals de conditie waarin de huid zich bevindt en het toegepaste materiaal van bijvoorbeeld de permanente make-up en tatoeages.

Hoe lang duurt een YAG laser behandeling?
De duur van de behandeling is een prerogatief van de cliënt. Jij bepaalt het als de behandeling slechts één keer kan plaatsvinden. Het aantal behandelingen en de duur ervan is afhankelijk van wat je wilt laten behandelen. Uiteraard worden de veiligheidsnormen in acht genomen en doorlopen. De risico’s en het nazorgtraject worden nagelopen.

Eén juiste behandelingsprocedure

De prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal behandelmomenten. Wij kunnen ook samen met jou kijken hoe wij de kosten binnen jouw budget kunnen spreiden. Zo wordt je geen dief van jouw eigen portemonnee. De behandelingsprocedure veranderen wij niet. Wij torren daar niet aan. Indien jij je hierin kunt vinden, maken wij een passende offerte en ligt het aan jou om de afspraak te bevestigen.

Tattoo laten verwijderen met de YAG-laser

De laser breekt de kapsels waarin de inktdeeltjes zitten open. Hierdoor verspreiden de pigmenten door het lichaam en jouw afweersysteem zorgt ervoor dat deze pigmenten  worden opgeruimd.

Belangrijke nazorgsmaatregelen
De huid zal verbrand aanvoelen. Dit is normaal en dit verdwijnt de volgende dag.
Vermijd 2 weken het zonnebaden en/of de zonnebank om pigmentverstoring te voorkomen. Zwemmen is binnen deze 2 weken i.v.m. risico op infecties en andere ziektes ook niet aan te raden.

Na ± 1 week zal het resultaat zichtbaar worden. In de daaropvolgende weken zal de tattoo nog verder vervagen. Tussen de behandelingen moet minimaal 6 tot 8 weken zitten, zodat het pigment weer kan herstellen.

Het aantal behandelingen dat nodig is om de tattoo verwijderen ligt gemiddeld tussen de 5 en 15 keer.

Dit hangt af van:

  • De leeftijd van de tatoeage;
  • De grootte en diepte van de tatoeage;
  • De kleur van de tatoeage;
  • De gebruikte inkt van de tatoeage;
  • De locatie van de tatoeage.
Direct PMU advies nodig?