YAG laser anti-aging therapie | Permanent Make-up Tina

YAG laser

Verwijdert foutieve PMU, tattoos en ouderdomsvlekken

Voor Na
Voor Na

YAG laser en zijn wonderbaarlijke toepassingen

Heb je spijt van die ene tattoo of wil je jouw foutieve PMU laten verwijderen? Het Yag-laser apparaat kan voor verschillende behandelingen doeleinden worden ingezet. Het bevat een combinatie van laser technieken die toegepast worden voor het behandelen van de huid bij huidveroudering, rimpelvorming, huidaandoening of pigmentvlekken. Ook voor het verwijderen van tatoeages en (foutieve) permanente make-up.

De behandeling
Voor het uitvoeren van de behandeling dienen zowel de specialist als de cliënt speciale voorzieningen te treffen en waar nodig aan te doen voor de veiligheid. De lasertechniek zendt lichtflitsen op de huid die als kort heet aanvoelen. De huid kan na de behandeling gaan gloeien en kan er een witte waas op de huid te zien zijn. Dit zal afhankelijk van de toegepaste lichtfrequentie plaatsvinden. Deze lichte kleur op de huid kan nog even blijven.

Behandeling van een YAG laser therapie

Als een reactie op de warme gloed kan de huid ook rood worden en een beetje opzwellen. Na de behandeling wordt er een speciale verzachtende crème op de plek geplaatst. Ook kan de plek wat droog aanvoelen de dagen na de behandeling, maar die verdwijnen vanzelf.

Het resultaat
De behandeling brengt over het algemeen goede tot redelijke resultaten. Echter, is het niet altijd te voorspellen wat het effect van de behandeling zal zijn. Hierbij spelen de huidtype een rol. Ook de conditie waarin de huid zich bevindt. Evenzo het toegepaste materiaal van bijvoorbeeld de permanente make up en tatoeages.

Hoe lang duurt een  YAG laser behandeling?
De duur van de behandeling is een prerogatief van de cliënt. Jij bepaalt als de behandeling slechts één keer kan plaatsvinden. Het aantal behandelingen en de duur ervan is afhankelijk van wat je wilt laten behandelen. Uiteraard worden de veiligheidsnormen in acht genomen en doorlopen. De risico’s worden nagelopen en het nazorgtraject.

Één juiste behandelingsprocedure

De prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal behandel momenten. Wij kunnen ook samen met je kijken hoe wij de kosten binnen jouw budget kunnen spreiden. Het hoeft dus niet duur te zijn. Je wordt dus ook geen dief van eigen portemonnee. De behandelingsprocedure veranderen wij niet. Wij torren daar niet aan. Indien jij zich hierin kunt vinden maken wij een passende offerte en ligt het aan jou om de afspraak te bevestigen.

Tattoo laten verwijderen met de YAG-laser

Deze laser breekt de kapsels waarin de inktdeeltjes zitten open. Hierdoor verspreiden de pigmenten door het lichaam. Jouw afweersysteem zorgt ervoor dat de pigmenten deze worden opgeruimd.

Belangrijke nazorgsmaatregelen
De huid voelt verbrand aan, dit is een normaal en verdwijnt de volgende dag.
Vermijd 2 weken het zonnebaden en/of de zonnebank om pigmentverstoring te voorkomen. Zwemmen is binnen deze 2 weken i.v.m. risico op infecties en andere ziektes ook niet aan te raden.

Na ± 1 week zal het resultaat zichtbaar worden,  in de daaropvolgende weken zal de tattoo nog verder vervagen. Tussen de behandelingen moet minimaal 6 tot 8 weken zitten zodat het pigment weer kan herstellen.

Het aantal behandelingen dat nodig is om de tattoo verwijderen ligt gemiddeld tussen de 5 en 15 keer.

Dit hangt af van:

  • de leeftijd van de tatoeage
  • de grootte en diepte van de tatoeage
  • de kleur van de tatoeage
  • de gebruikte tatoeage inkten
  • de locatie van de tatoeage
Open chat
Direct PMU advies nodig?