Scalp pigmentatie en stamceltherapie | Permanent Make-up Tina

Scalp pigmentatie en stamceltherapie

Weer een mooie kleur op jouw hoofd

Met Scalp Pigmentatie krijg je weer een mooie tint op jouw hoofd

We kennen allemaal wel iemand binnen de kring die met de dag kaler en kaler wordt. Deze omstandigheid hoeft voortaan geen zorgpunt meer te zijn. Als het met de leeftijd toeneemt of als je al heel jong last heeft van zichtbare kale plekken op uw hoofdhuid, dan hebben wij dé manier voor u om dit te veranderen.

Wat is scalp pigmentatie?
Met een zeer dunne naald die snel neer bewegende naald worden kleine “micro-dots” (minder dan 1 mm) onderaan in de eerste huidlaag (epidermis) gepigmenteerd. Het resultaat is een kopie van een zeer kort geschoren haar (stoppel). Als je deze pigmentatie over de hele scalp (hoofdhuid) toepast ontstaat er een “shaven-look”. Bij kale plekken op het hoofd kan de dichtheid tussen de echte haren verkleind worden. Het aangebrachte pigment vervaagd meestal na 1,5 tot 5 jaar

Kale plekken op hoofdhuid
Met scalppigmentatie kun jij de kale plekken op jouw hoofdhuid weer een kleur geven.
Hierdoor lijkt de  hoofdhuid weer vol. De techniek heeft veel overeen met het aanbrengen van permanente make up. Kies jij voor de traditionele uitstraling, een zwarte coupe of durf jij een andere kleur? De kleur kan tot acht jaren heel mooi zichtbaar zijn.

Wat zijn de risico’s van scalp pigmentatie?

Scalp pigmentatie is een relatief veilige cosmetische ingreep, met slechts een uiterst kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Laat de behandeling uitvoeren door één van onze ervaren MHP-specialiste die weet hoe de mooiste resultaten bereikt kunnen worden. Het is normaal dat de behandelde huid na afloop van de ingreep rood verkleurd en licht gezwollen is. Onze behandelend specialist geeft u adviezen en tips voor een voorspoedig herstel. In de dagen na de behandeling herstelt uw hoofdhuid zich en dit kan gepaard gaan met jeuk. Wees voorzichtig met hardhandig wrijven en krabben. Voorkom het openkrabben van de huid waardoor wondjes, infecties en littekens kunnen ontstaan.

Zijn de zwellingen na 10 dagen nog niet weg of is er sprake van slechte wondgenezing?
Neem dan contact op met onze MHP-specialist die de behandeling heeft uitgevoerd.

Kosten van een scalp pigmentatie behandeling
De exacte kosten van deze behandeling lopen fors uiteen.  Bij het bepalen van de kosten wordt er onder meer gekeken naar het aantal zones van je hoofdhuid dat behandeld wordt, het aantal behandelingen dat nodig is en de benodigde voor- en nazorg.

scalppigmentatie-alopecia-PMUTina
Wilt u één hoofdzone laten behandelen? Dan moet je rekenen op een prijs die rond de €300,- ligt. Een volledige behandeling van de hoofdhuid kost gemiddeld rond de €1.500,-

Scalp pigmentatie bij Tina

Met de methode van Tina en NPM, wordt met een hiervoor speciaal ontwikkelde naald het pigment in de huid aangebracht door er hele kleine puntjes op te prikken. Deze puntjes geven een prikkelend effect aan de huid. Het ontwikkeld pigment loopt niet onder de huid door en behoudt zijn kleur voor lange tijd vast. Indien gewenst kan de kleur verwijderd worden, zelfs makkelijker dan het verwijderen van een tatoeage.

Het aanbrengen van de scalp pigmentatie vereist kunde en ervaring. Wij reserveren extra tijd voor het selecteren van onze specialisten. De intensieve interne begeleiding die hierna volgt moet het resultaat opleveren om je met meer dan een tevreden gevoel te vertrekken. Zij begeleiden en adviseren jou bij elke stap van het proces.

Stamceltherapie: om uw haargroei te activeren

Bij stamceltherapie worden stamcellen gebruikt om beschadigde of afwezige cellen te vervangen. Een stamcel is een ‘algemene’ haarcel die nog in staat is om uit te groeien naar een specifiek celtype, zoals een huidcel. Haartransplantatie kan een riskante operatie zijn waarbij soms bijwerkingen als opzwelling van de huid, bloeden, pijn, gevoelloosheid van de huid, jeuk, infectie en littekens kunnen ontstaan.

Voor beginnend haarverlies op de hoofdhuid of wenkbrauwen is onze Stamceltherapie een heel goed alternatief. Stamceltherapie is een nieuwe techniek die gebruik maakt van groeifactoren die met een permanent make-up apparaat in de huid worden gepigmenteerd.  Deze groeifactoren activeren uw eigen stamcellen en laten geleidelijk haartjes in uw wenkbrauw of haargrens teruggroeien. Veel vrouwen verliezen bijvoorbeeld met de jaren wenkbrauwhaartjes. Deze techniek is een uitstekende oplossing hiervoor.

Open chat
Direct PMU advies nodig?